فناوری اطلاعات

این وبلاگ رو تقدیم می کنم به مادربزرگم که سرآغاز موفقیت من از اوست

در بسیاری از سایتهای اینترنتی چیزی به نام Deleted (پاک شد) وجود ندارد !

بله در اینترنت چیزی با نام پاک شد (Deleted) وجود نداره !

امتحان کنین …


یک عکس دلخواه انتخاب کنید و مثلا اون را در Friendfeed و یا Facebook و یا یک شبکه اجتماعی و یا وب سایت بزرگ دیگر آپلود کنید .

بعد از چند دقیقه لینک مربوط به تصویرتان را کپی کنید (در اینترنت اکسپلورر بر روی عکس کلیک راست کنید و گزینه Copy Shortcut رو بزنید - در فایرفاکس بر روی عکس کلیک راست کنید و گزینه Copy Image Location را انتخاب کنید) سپس پست مربوط به عکستان را از روی سایت فرندفید و یا فیس بوک پاک کنید .

پس از حذف ، آدرسی که کپی کرده بودید رو به نوار آدرس مرورگرتون انتقال بدید … عکسی که به ظاهر حذف شده بود رو قطعاْ مشاهده خواهید کرد .

بعد از یک ماه دوباره به آن URL سر بزنید و دوباره شانس اینکه آیا لینک کار میکنه ؟! رو چک کنید …. بله … جواب مثبته . کار میکنه.


لینک رو به دوستانتان بدهید … قطعا اونها هم تصویر فوق را مشاهده  می کنند .

البته این فقط مختص به سایت Facebook و یا Friendfeed نیست . . .

 تحقیقات در دانشگاه کمبریج نشان داده که حدود نیمی از سایت های شبکه اجتماعی به محض درخواست کاربر عکسها رو حذف نمی کنند.

حالا سوال اینجاست چرا با وجود درخواست حذف فایل از جانب شما ، برای مدتی طولانی این عکسها قابل نمایش هستند؟

در حقیقت این موضوع مربوط به شیوه ذخیره این اطلاعات در سایت های بزرگ می شود .

در حالی که کامپیوتر شما فقط یک کپی از یک فایل تهیه می کند ، شبکه هایی با مقیاس بزرگ مثل Facebook برای مدیریت داده ها و پخش محتوا تکیه بر اصل تسلیم محتوا دارند.
این داستان موضوع پیچیده ای هست که داده ها را سرورها و میانجی های متعددی کپی میکنند .

این امر برای سرعت بخشیدن به جستجو و دست یابی همزمان به اطلاعاتی است که میلیون ها نفر درخواست دسترسی به اون را داشته باشند .

(به طور مثال سایتی مثل Yahoo اطلاعات رو بر روی دهها سرور مختلف کپی می کند) در حقیقت چون تغییرات روی CDN (شبکه جابجایی محتوا ) به سرعت منعکس نمی شود ، شبه کپی های فایلها برای مدتی بین چند روز تا چند هفته ثابت باقی می مانند که باعث بروز این مشکل می شود .

پس اگر احتمالا یک عکس خصوصی تان را در یکی از شبکه های اجتماعی آپلود کردید و سپس از آپلود آن منصرف شدید و تصویر فوق را حذف کردید بدانید که در اصل تصویرتان حذف نشده و تا مدتها قابل دسترسی و نمایش است .

  
نویسنده : ; ساعت ٩:۳٢ ‎ب.ظ روز ۱۳۸۸/۱٢/۱٩